Jézus Szíve Nővérek Társasága

Küldetésünk, hogy örömmel terjesszük Jézus Szívének szeretetét!

Aktuális

Közösségünkről
Közösségi életünk
Ida nővér
Rendünk története
Hit élet
Misszionárius munka

Apostoli tevékenységünk
Katekézis
Lelkigyakorlatok
Jézus Szíve Klub
Gyermek tábor
Családi tábor

Alapítányunk

Ismertető füzet

Elérhetőségünk

Aktuális

 radial02_red.gif Naptár  radial02_red.gif Magyar hivatások  radial02_red.gif Alapítványunk

 

A járványügyi helyzet miatt idén rövidített, másfél napos családi tábort tartunk júli. 4-5-ig. Júli. 4-én online és júli. 5-én személyes találkozással Csemőn a Tamás tanyán. Várjuk a családok jelentkezését júni. 26-ig.
Jelentkezési lap:  

Kedves Szülők és Táborozni Vágyó Gyerekek és Fiatalok!

Idén, nem tudjuk megtartani az ottalvós Jézus Szíve Gyermektábort, de hogy ennek élménye ne maradjon el teljesen idén sem, szeretettel hívunk mindenkit a Jézus Szíve Napközis Táborba.

Jelentkezési határidő: 2020. július 6.
Maximális létszám: 35 fő

Az információt mindenki megtalálhatja itt letölthető pdf-ben, jelentkezni az alábbi linken lehet:
https://forms.gle/Ma4Xg1TgqfCHh28s7

 KÁPTALAN

Nagyon koszonjuk a kedves Testverek imait a 8. altalanos kaptalanunkert, amit 2018. juni. 21-juli. 3-ig tartottunk Kalifornia, Santa Ana varosaban. Legfobb eloljaronknak ujbol megvalasztottuk Tomasella Mary novert. A tanacs tagjai pedig: Sullivan Eileen , Blaschke Susan, Stewart Catherine Marie  es Torrisi Adriane  nover.

A megválasztott tanács

Sorrend balrol jobbra:
Catherine Marie, Eileen, Mary (legfobb eloljaro), Susan es Adriane Torrisi nover

Meghívó

További információkért kattints / kattintson a képre!

2017. szeptember 30.
 16:00-21:00 Pestszentlőrinci Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia


(A képre kattintva: plakát)

Szeretettel várjuk barátainkat s mindazokat, akik az elmúlt évek során velünk megismerkedtek és minden érdeklődőt, hogy hálát adjunk Istenünknek Közöségünk, a Jézus Szíve Nővérek Társasága, magyarországi missziója 25 éves fennállásáért és az ez idő alatt kapott kegyelmekért.

Gyertyaszentelő – emberszentelő
Farkas Zsófia nővér, SDSH

Ég a gyertya ég, el ne aludjék, aki lángot látni akar mind leguggoljék… jutott eszembe egyik nap az egyszerű gyermekdal, amelyet még óvodásként énekelgettem itt-ott, ahol gyertyát láttam, nem sokat törődve a szöveg jelentésével. Így február elején, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe környékén, amikor az Úr Jézus templomban való bemutatását ünnepeljük, az Ég a gyertya ég, el ne aludjék… sor egyszerű fohászként is szolgálhat, ha arra a gyertyára, de még inkább fényre gondolok, amelyet akkor kaptunk, amikor szüleink „bemutattak minket a templomban”, hogy örökké Istenhez tartozzunk, és ... (tovább)
 

 Hitoktatók szakmai továbbképzésén vettünk részt
(Nagyvárad, 2015. január 30-31.)

Közismert az a tény, hogy az oktatónak is tanulnia kell, továbbfejlesztenie és korszerűsítenie egykor elsajátított tudását, hogy mindig az adott kihívásoknak megfeleljen. Pedagógusi minőségben a katekéták is időnként továbbképzőn vesznek részt. És kitől tanulhatnának leginkább, ha nem magától Krisztustól, a legfőbb tanítótól, aki arra hív, hogy „tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű…“ (Mt 11,29). Ennek jegyében zajlott Nagyváradon, az Egyházmegyei Laikusképző Központban 2015. január 30-31 között a hitoktatók szakmai továbbképzője. Ötvenhárom személy vett részt a képzési programon a gyulafehérvári főegyházmegyéből, a szatmári, temesvári és nagyváradi egyházmegyékből. A két nap programját, amely magába foglalt ismerkedést, módszertani bemutatókat, gyakorlati szerepjátékokat, imádságot, a Budapestről érkező Jézus Szíve nővérek állították össze és bonyolították le. Jó alkalom volt ez a találákozásra, a tanulásra, tapasztalatcserére és az egymás bátorítására, olyan időkben, amikor Romániában az iskolai hitoktatásnak az állami törvényhozás miatt nehezebb időkkel kell szembenéznie.

radial02_red.gif Magyar hivatások

Örömmel hirdetjük, hogy  Farkas Zsófia és Horváth Ágnes nővérek Kaliforniában március 29-én örökfogadalmat  tesznek.

 

 

 Farkas Zsófia nővér

 Horváth Ágnes nővér

Fogadalom megújítása. 2012. március 17-én. (Két magyar hivatásunk 2008. március 29-én tett első fogadalmat Los Angeles-ben.) 

Fogadalomtételünk 2012. március 17-én Dél-Kaliforniában. Több kép tovább

radial02_red.gif Alapítványunk

Alapítványunk neve Szent Szív Központ Alapítvány, mely többek között, szívügyének tartja a családi kapcsolatok megerősítését és szeretne segíteni rászoruló családokat és gyermekeket, hogy nyári lelkigyakorlatos táborokon és hasonló programokon részt vehessenek.

        Ezért kérjük, hogy a Magyar Katolikus Egyház támogatására szánt 1% után gondoljanak a Jézus Szíve Nővérek katolikus közösségeket szolgáló apostoli munkára, és ha egyetértenek céljainkkal kérjük rendelkezzenek a második 1%-ról a SZENT SZÍV KÖZPONT ALAPÍTVÁNY javára.

   A Szent Szív Központ Alapítvány adószáma: 18226656-1-43

Köszönjük, hogy meglátogatta weboldalunkat.

 


Üdvözöljuk a Jézus Szíve Nővérek Honlapján!

Anyaszervezetünk


Magyar Katolikus Rádió
Magyar Katolikus Rádió


Magyar Katolikus EgyházMagyar Katolikus Egyház

A szomszádos plébánia
Pestszentlorinci Római Katolikus Foplebánia


Országos Hitoktatási Bizottság